Reference

Petra

Jednodenní ferratový kurz 27.5.2018 - PLNO, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Kluci byli skvělí a vytvořili skvělou atmosféru. Měli všechno skvěle připravené, mohli jsme si vyzkoušet různé typy vybavení a ke všemu nám dali info, na co si při pořízení dát pozor. Super místo - ferraty byly krátké, takže se dalo odpočívat a zkusit si to několikrát. Dozvěděla jsem se i na co se připravit, když budu plánovat ferratovou výpravu po vlastní ose.

Petra

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce Martin bol skvelý, všetko mal naplánované, prípadne sme plán mierne upravili podľa aktuálnej situácie a počasia. Vybral moc krásne trasy a Sheila sa vždy postarala o dennú dávku roztomilosti. Za mňa veľká spokojnosť a už sa teším na ďalšiu výpravu -)

Matěj Plch

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Chválím luxusní ubytování, možnost běžet nalehko, pěknou trasu, rozumné tempo, fajn skupinu, pár rad a triků od Tomáše. Byl to pohodově strávený víkend.

Jana Králová

Víkendovka - Krušné hory, průvodce: Zbyněk Král

Opravdu moc povedená víkendová akce v domácím prostředí průvodce. Takových způsobů, jak ukázat krásná místa, která máme přímo pod nosem si moc cením. Škoda, že to bylo jen na víkend. Takové putování bych si dokázala představit i na celý týden :)

Zbyněk je správně střelený sympaťák. Byla s ním pohoda i velká sranda :) Poradil si se všemi nástrahami okolí :D těším se na nějakou další akci s ním :)

 

Monika

Jednodenní ferratový kurz 8.9.2018, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Skvěle vyvážená teorie s praxí, ferrat jsme si užili úplně dosyta, kluci organizátoři byli neuvěřitelně milí a zároveň profesionální... Prostě parádní kombinace :-) 

Šárka Francová

Kurz horského průvodce - letní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Super kurz, nečekala jsem tak komplexní zasvěcení do práce horského průvodce,  byla jsem fakt hodně mile překvapená profesionalitu a příjemným přístupem všech organizátorů.  Nastartovali můj zájem a motivaci vzdělávat se v tomto směru mnohem víc. Zajímají mě teď i témata,  která mi dřív připadala celkem okrajová a nudná (ano, taková meteorologie zní na první poslech fakt otřesně) ale najednou to dává smysl, když si to člověk propojí s tím, co se kde může stát atd. Atd. Za mě fakt super akce.

jirka vodak

Králický Sněžník pohodově - PLNO, průvodce: Tom Cimr

Na akci bych pochválil organizaci, výběr místa expedice, prostě vše na profi úrovni a v přátelské atmosféře. Průvodce Tom byl naprosto skvělý a přátelsky. Opravdu bych každému přál takového příjemného a ochotného průvodce zažít a dekuju moc za vše, co pro naši výpravu dělal.

Lenka Janováčová

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor - Poslední místo, průvodce: Jakub Frank

Precizní organizace, průvodce o nás pečoval jako o vlastní děti, rozdělal pro nás za deště oheň a kdyby mohl, snese nám modré z nebe -) Moc jsem ocenila, že trasu přizpůsoboval našim silám (rozuměj prodloužil -) a počasí (v jedné restauraci jsme byli 3 hodiny -) A skvělá parta lidí!

Kubík byl neskutečný! Tak precizního a starostlivého kluka bych chtěla mít doma! Měl všechno pečlivě naplánované, starostlivě o nás pečoval a dbal na to, aby si s každým popovídal a dozvěděl se něco o něm. A když se mu u piva trochu rozvázal jazyk, žasla jsem, jak to má ve svých tuším 28 letech pěkně všechno srovnané! Thumbs up!

Bylo to moc prima a ráda pojedu s Kubíkem na Srí Lanku či do Nepálu!

Tereza Houšťová

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl naprosto perfektní, hlavně se mi líbilo, že to byl profík, hodně dbal na zásady bezpečnosti, navíc vždy to, co vykládal, propojil s praktickou ukázkou a ,,nutil" si nás to hned vyzkoušet, zároveň byl trpělivý, nebyl nepříjemný, když nám něco nešlo, motivoval, podporoval, prostě super, šla bych klidně na další, pokračovací kurz! :)

Michal Š.

Horský průvodce 1: Navigace, orientace, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Bylo super, že byl vždy efektivně využitý celý den. Také je skvělé, že jsme měli možnost si teorii mnohokrát vyzkoušet a to velmi zábavnou formou. Děláte to moc dobře. Všichni jsme se bavili a zároveň se naučili spoustu věcí.

Všichni průvodci byli velmi zkušení a plní energie. Dokázali jste zaujmout a výklad byl poutavý. Chtěl bych to někdy umět, tak jako vy ?.

 

Prokop Tomíšek

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych prostředí, perfektní bandu lidí, náročnost (té bylo občas relativně hodně, ale bylo lze ji upravit a na závěr to byl zdroj dobré motivace). Průvodce Martin je super týpek, vyzná se, dokáže tě zabavit a nějak zvláštně i namotivovat. Co je super, že má přehled o lidech ve skupině a dovede podle toho upravovat dynamiku cestování. Lepší to být nemohlo.

Bára Zýková

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce byl vynikající! Profík a srdcař -) Akorát jsme ho asi občas zklamali, když jsme nevyrazili na úplně všechny naplánované tisícovky -)

Moc děkuji za dalši skvělou akci! Bylo to jako vždy skvělé (ač tentokrát o něco pohodovější než ostatní výpravy na kterých jsem byla - ale to taky není k zahození -)). Už začínám číhat, kam s Expe vyrazím na Silvestra.

Roman

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Na výpravu jsem jel s cílem poznat Beskydy, kde jsem nikdy předtím nebyl, a prověřit svoji fyzičku. Obojí se mi splnilo na 100 %. Akce byla náročná a to se mi právě líbilo. Sešla parta super lidí, ostatně jako na všech akci Expedition Clubu. Martin měl výpravu pečlivě naplánovanou, ať už se jedná o dopravu, výběr tras nebo míst pro přespání.

Martin Kissler

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych pohostinnost průvodce když nás ubytoval ve vlastní chatě. Přípravu trasy, která krásně ukázala to nejkrásnější z Beskyd. Podařenou partu lidí, kde všichni byli pozitivně naladěni a s chutí společně dosáhnout cíle. Martin je super pohodář a celou akci má vždy pod kontrolou a udržuje dobrou náladu v partě. Má krásnýho psa, který tomu přidává to pravé kouzlo.

Věra Štěpánská

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Bylo to celé fajn, líbila se mi ta odlehlá místa pro stanování, to jsem chtěla zažít a stále se k nim v duchu vracím. Na druhou stranu sprcha v Losinkách nebyla k zahození a kdybych měla stejnou akci zopakovat, tak bych ji znovu zařadila. Pěkná byla i trasa mimo turisticky značené cesty.

Vzhledem k tomu, že jsem byla před akcí zdravotně indisponovaná, věkově nejstarší, byla jsem průvodci vděčná za laskavé pošťouchnutí a podporu, abych akci nevzdala. Pomohlo mi, že zde byl i respekt k tomu, že jsem si dvě počáteční trasy zkrátila a postupně tak mohlo moje tělo naskočit. Jinak celkově bych hodnotila vedení akce jako jisté, přirozené, nenásilné, ale rozhodné - takže perfect -)